Apáca show musical - Szegedi szabadtéri Játékok 2018

Dátum: 2018.08.10-18.
Helyszín: Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér szabadtéri színpad

Apáca show (Sister Act) musical - Szegedi Szabadtéri Játékok 2018

Talán nincs is aki ne ismerné az Apáca show című legendás filmet, amiben Whoppi Goldberg egy apácát játszik. Azonban Deloris Van Cartier nem egy hétköznapi apáca, neki ez csak egy álruha, hiszen egy bárban énekesnő eredetileg, ám egy gyilkosság szemtanujaként veszélybe kerül az élete és végül az FBI egy zárdában bújtatja el. Azonban Deloris nem bír sokáig magával s teljesen felforgatja a rendház életét nem kis izgalmat okozva ezzel mindenkinek. A film legendás betétdalát az Oh Happy Day című dalt csak a Youtuben 2013 óta 24 millióan hallgatták meg. 

A legendás filmből azóta musical is készült, méghozzá Whoopi Goldberg közreműködésével. A Broadway musical szerzője pedig nem más mint a Disney Kis Hableány, Aladdin, Szépség és a Szörnyeteg és a Szegeden 2018-ban is látható A Notre Dame-i toronyőr musical szerzője Alan Menken.

Az Apáca show musical magyarországi premierje 2018. augusztus 10-én lesz a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Az előadást utána még augusztus 11-én, 12-én, 17-én és 18-án láthatja a közönség. Alföldi Róbert gengszter, Feke Pál rendőrtiszt, Peller Anna pedig Dolores nővér, Molnár Piroska zárdafőnöknő lesz a történetben. 

Apáca show musical szereposztás:
Deloris van Cartier: Peller Anna / Sári Évi
Zárdafőnök asszony: Molnár Piroska
Mary Robert nővér: Jenes Kitti
Mary Patrick nővér: Vágó Zsuzsi
Mary Lazarus nővér: Auksz Éva
O’Hara atya: Csonka András
Curtis Jackson, gengszterfőnök: Alföldi Róbert
Eddie Souter, nyomozó: Feke Pál
TJ, bandatag, Curtis unokaöccse: Cseh Dávid Péter
Joey, bandatag: Faragó András
Pablo, bandatag: Szerényi László
Mary Martin-of-Tours nővér: Vásári Mónika
Mary Theresa nővér: Lehoczky Zsuzsa

Jegyárak: 4615-15845 forint között!