Koronázási Szertartásjáték 2017 - III. Béla koronázása

Dátum: 2017.08.18-19.
Helyszín: Országosan

KORONÁZÁSI SZERTARTÁSJÁTÉK - 2017. augusztus 18-19.
Székesfehérvár - Középkori Romkert - Nemzeti Emlékhely 

III. Béla koronázása 

2017-ben III. Béla legendája kel életre megújult díszletek között. A címszereplő, III. Béla szerepét Hirtling István, feleségét, a szépséges Antiochiai Annát Trokán Nóra alakítja. Manuel, bizánci császár szerepében Trokán Pétert, Anonymus szerepében Blaskó Pétert, a Nemzet Művészét láthatja majd a közönség. II. Géza király özvegyének szerepében Závodszky Noémi, Lukács, esztergomi érsek szerepében Sághy Tamás lép majd színpadra. A koronázó püspököt Mihályi Győző alakítja. 

Legyen Ön is részese a III. Béla életét megjelenítő látványos liturgiának parádés szereposztásban, közel kétszáz résztvevővel, a magyar királyok egykori koronázási helyszínén, a Nagyboldogasszony-bazilika romjai fölött!

1848-ban Székesfehérváron a püspöki palota kertje mellett az artézi kút javítása közben III. Béla király és felesége, Antiochiai Anna királyné sírjára bukkantak a régészek. Már a királysír kibontásának napján nagy érdeklődés fogadta a leleteket. A helyszínen és a Városházán is bemutatták a közönségnek az ékszereket.

„A gyönyörű látványra zsibongó sokaság tódult a máskor csendes térre. Csoportosan ugráltak le a gödörbe s a felügyelő nem volt képes valakit visszatiltani… [a csontváz] látására. (…) Itt lehete tapasztalni, mily meleg részvéttel viseltettek a fehérváriak városuk múltja iránt”- így írja le a történéseket Érdy János, a feltárás vezetője.

Szektorárak
1 700 Ft H szektor, I szektor
2 400 Ft A szektor, B szektor, C szektor, D szektor, E szektor, F szektor, H szektor, I szektor
3 000 Ft A szektor, B szektor, E szektor, F szektor, G szektor, J szektor
3 500 Ft A szektor, B szektor, C szektor, D szektor, E szektor, F szektor, G szektor, H szektor, I szektor, J szektor