Főoldal > Koncert > A Vörös Hadsereg kórusa koncert az Arénában - Red Army Choir Tour 2015 - Az Orosz Belügyminisztérium Hivatalos Akadémiai Ének- és Tánckara

A Vörös Hadsereg kórusa koncert az Arénában - Red Army Choir Tour 2015 - Az Orosz Belügyminisztérium Hivatalos Akadémiai Ének- és Tánckara

A Vörös Hadsereg kórusa koncert az Arénában - Red Army Choir Tour 2015 - Az Orosz Belügyminisztérium Hivatalos Akadémiai Ének- és Tánckara

Helyszín: Papp László Sportaréna Budapest
Dátum: 2015. 09. 19. ( szombat )

JEGYVÁSÁRLÁS

2015. szeptember 19-én Budapesten a Papp László Sportarénában ad koncertet Az Orosz Belügyminisztérium Hivatalos Akadémiai Ének- és Tánckara a Red Army Choir.

Az együttes az egykori szovjet, a mai orosz Vörös Hadsereg hivatásos művészegyüttese, amelyet férfikórus, zenekar és táncegyüttes alkot. A több száz énekes, táncos és zenész tagot számláló együttesnek is joga van használni a "Vörös Hadsereg Kórusa" nevet.

Az együttes az Orosz Föderáció Belügyminisztériumának hivatásos művészegyüttese, amelyet a legkiválóbb énekesek alkotta férfikórus, zenekar és fantasztikus táncosokból álló táncegyüttes alkot. Repertoárjuk rendkívül széles skálán mozog, megtalálhatók benne orosz tradicionális népdalok, templomi kórusokon át népszerű operaslágerekig.

Csodálatos hangzású férfikórus, remek szólóénekesek, kiváló zenészek és fantasztikusan virtuóz táncosok előadásában olyan általunk is jól ismert slágerek hangzanak fel, mint a Volgai hajósok dala, Kalinka, Moszkvai éjszakák, Katyusa, a Partizán dal, de az orosz hangzás a nyugati zenei kultúrából átemelt daraboknak is jó tesz.

A rendkívül nagy tudású, klasszikus és akrobatikus technikával bíró táncosok előadásban orosz néptáncokat, katona- és tengerésztáncokat, a világhírű kozáktáncokat csodálhatja meg a közönség. A néző már a puszta látványtól is elszédül, a közismerten hatalmas ugrások, szédítő forgások, guggolós részletek szinte fittyet hánynak a fizikának, az emberi anatómiának és fiziológiának.

Az együttest 1939-ben alapították az akkori Vörös Hadseregen belül, hogy emeljék a morált a kifáradt, kimerült seregben. Jelenlegi director és karmester Viktor Eliseev 1985 óta irányítja az együttes szakmai munkáját. Azóta a társulat bejárta mindegyik kontinenst, több, mint 7000 koncertet adott 20 millió embernek.  1980-ban ők nyitották meg a moszkvai olimpiát, majd 2014-ben a Szocsi téli olimpiai játékokat, és együtt zenéltek számos nagy sztárral köztük Celine Dion-nal is.

A 75 éves fennállás alatt, a nagy túlélő együttes életében természetesen nyomot hagyott a kommunizmus, a peresztrojka, a vad orosz kapitalizmus, a nehéz 90-es évek, a Putyin-korszak, de művészetük magas színvonala változatlan.

Közreműködik: Vásáry André

Előadások:

2015. szeptember 17. Veszprém Aréna
2015. szeptember 18. Győr, Audi Aréna
2015. szeptember 19. Budapest Sportaréna
2015. szeptember 20. Miskolc, Generali Aréna

Jegyárak: 5900, 7900, 9900, 13900, 15800 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top