Michael Nyman koncert Budapesten

Dátum: 2017.11.06.
Helyszín: Erkel Színház

Best Of Michael Nyman koncert - Erkel Színház, Budapest

A Michael Nyman Band közreműködésével kerül Budapesten megrendezésre a Best Of Michael Nyman koncert 2017. november 9-én az Erkel Színházban.

Mint Nagy-Britannia leginnovatívabb és legünnepeltebb zeneszerzőinek egyike, Michael Nyman munkássága felöleli az operákat és vonósnégyeseket, filmzenéket és zenekari koncerteket. Sokkal több ő, mint pusztán egy zeneszerző: egy előadó, karmester, zenekarvezető, zongorista, szerző, zenetudós és mostanában fotós és filmes. Bár túl szerény ahhoz, hogy „reneszánsz embernek” nevezze magát, féktelen kreativitása és sokoldalú művészete korunk leginkább magával ragadó és legbefolyásosabb kulturális ikonjainak

Egy hosszú és figyelemre méltó karrier ezen állomásán megbocsátható lenne, ha megelégedne azzal, hogy csak üljön a babérjain. De ahelyett, hogy visszatekintene egy élet teljesítményére, amely a Piano (Zongoralecke) című filmhez írt díjnyertes zenéjétől és a”The Man Who Mistook His Wife For A Hat” (A férfi, aki összetévesztette a feleségét egy kalappal) című híres operától kezdve az olyan neves zenészekkel, mint Sir Harrison Birtwistle vagy Damon Albarn, történő csúcsminőségű kollaborációk során át vezet, ő még mindig előre tekint – kitolva a művészetének határait olyan változatos és termékeny kreativitás-robbanással, ami olyan energetikus és kihívásokkal teli, mint bármely új és tekintélyromboló fiatal srácé a grundról.

1976-ban megalakította saját zenekarát, a Campiello Band-et (most Michael Nyman Band), és több mint 3 évtizeden keresztül a csapat intenzív és kísérletező zeneszerzői munkásságának laboratóriuma lett. Több mint 30 éven át sikeres karriert élvezhetett filmzeneszerzőként is, ez lett az a szerep, amiről az emberek többsége – őszinte sajnálatára – ismeri őt.

Jegyárak / Szektorárak: 6900, 8900, 9900, 11900, 14900 Ft