Nyári Mediterrán Színház

Dátum: 2014 nyarán
Helyszín: Anna Grand Hotel Szabadtéri Színpad

Mediterrán Színházi Fesztivál Balatonfüred 2014

2014 nyarán is várja a nézőket a Balatonfüredi Mediterrán Szabadtéri Színház. Pontosabban az Anna Grand Hotel Mediterrán udvara. Musical, vígjáték, és gyerekelőadás is lesz.

2014. július 28-án a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musical lesz látható. A legendás előadás a Pannon Várszínház művészeivel lesz látható.
Déry Tibor – Pós Sándor– Presser Gábor – Adamis Anna: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - musical

Az első magyar musical Déry Tibor legendás regényéből Presser Gábor zenéjével készült. Az immár klasszikus rockmusical az Orfeusz- motívumra épül: a szerelmes férfi /József/ alászáll az „alvilágba” elragadott kedvese /Eszter/ megkeresésére. A Déry Tibor által megírt pokol az elhíresült altamonti fesztivál, ahol a Rolling Stones együttes koncertjén egy néger fiút meggyilkoltak a fékevesztett hangulatban.
Ez a drámai alaphelyzet alkalmat ad az írónak arra, hogy nyíltan, megrázóan szóljon terrorról, kirekesztettségről, etnikai és szexuális másságokról, felemelje szavát a kábítószer ellen, döbbenetes erővel fogalmazza meg egy értékvesztett világban útját kereső fiatalság magányát, kétségbeesettségét, tisztaság iránti vágyát.
Presser Gábor immár slágerré vált dalai minden korosztály számára meghatározóak, biztosítják a produkció iránti érdeklődést.

Július 30-án a legendás film alapján készült musical a Sose halunk meg lesz látható. Aki a filmet szerette ezt az előadást is kedvelni fogja.
Koltai Róbert felejthetetlen filmje ezúttal Dés László nagyszerû zenéjével musicalként elevenedik meg. A vállfás Gyuszi bácsi nemcsak serdülõ unokaöccsét, hanem bennünket is végig kísér a 60-as évek elejének Magyarországán, miközben különleges helyszínekkel, jellemekkel, élethelyzetekkel ismerkedhetünk meg. Ez a derûs történet egyben egy kis ember szenvedéstörténete, egy igazi pesti vagányé, akinek alakjában jól ismert hõsök köszönnek vissza: A tizedes meg a többiek fõhõse, A régi idõk focija Minarik-ja, természetesen mindenek elõtt Koltai Róbert filmbéli figurája. A Pannon Várszínház elõadásának egyik érdekessége, hogy a filmes dramaturgia nem technikai eszközökkel, hanem az élõ színház lehetõségeivel és erejével valósul meg.

Augusztus 1-én a Meseautó című zenés vígjáték szórakoztatja a nézőket.
Mindennek egy csodás autó az oka, pedig egyáltalán nem tehet semmiről.
Csak száguld, de közben összekavar szerelmi szálakat, gazdagot és szegényt, soványat és kövéret, néha a főhőst önmagával is. A bohózati fordulatok után minden zsák megtalálja a foltját, a nőcsábász bankigazgató a kis irodista lányt, a dús titkárnő a spórolós irattár vezetőt, az autó az igazi gazdát és megállíthatatlanul száguldanak a beteljesülés felé.

Augusztus 14-én a szintén nagy múltra visszatekintő családi szórakozást nyújtó Padlás musical lesz látható.
Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg. A transzcendenciával, a szellemvilággal, az idő és a tér relativitásával szembesülő fiatalok - megküzdve a való élet kisszerűségével is - más minőségű életre képesek, fel tudják fedezni egymásban és önmagukban a végtelent, túl tudnak lépni a hétköznapok sivárságán.