Shakespeare királynője

Jegyvásárlás

Dátum: 2016
Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad

Shakespeare királynője színmű BEMUTATÓ
2016. június 24. és 25. (péntek, szombat) augusztus 27. és 28. (szombat, vasárnap) - Városmajori Szabadtéri Színpad

A Szabad Tér Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös bemutatója.


A trón és a színpad mögé, azaz a kulisszák mögötti világba vezet bennünket Bereményi Géza új drámája, amely történetének középpontjába a magánélet, a világtörténelem és a drámairodalom szövevényes egymásba fonódását állította. Bármely trón és színpad rejtett helyszíne izgalmas lehet, ám hogyne lenne különösen érdekes akkor, amikor a hatalmat és a művészetet a világtörténelem egyik legjelentősebb uralkodója, I. Erzsébet és legjelentősebb alkotója, William Shakespeare jelenítik meg?

Csupa gazdag, titokzatos, önérvényesítő személyiséget látunk: a megkopott királynőt, aki mindenáron hatalmat és férfit akar; a sikeres és vonzó hadvezért, aki szerelmet hazudik neki. A politikai oldalak közt lavírozó, tudós elmét; a szolgálatban és cinizmusban megőszült, sunyi államtitkárt, a tapsért-sikerért bármire kapható egykori sztárt; az ártatlan lányt… és aki mindezt bölcsen szemléli, kihasználja, szolgálja, megírja, majd várja az alamizsnát, szóval a kiszolgáltatott zsenit: William Shakespeare-t.

A Szabad Tér Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös előadása elmés játék és fordulatos mese abból a boszorkánykonyhából, ahol a világ történelmét és drámáit főzik nekünk. Shakespeare halálának 400. évfordulóján az emlékév kiemelt nyári bemutatója, amellyel az idén 70 éves kiváló magyar írót, Bereményi Gézát köszöntjük. Az előadás ősztől a kaposvári színház repertoárját gazdagítja.

Erzsébet, Anglia királynője: Udvaros Dorottya
Cecil, államtitkár: Kovács Zsolt
Essex, a királynő kegyence: Hüse Csaba
Bacon, tudós és koronaügyész: Schlanger András
Shakespeare, költő és író: Rátóti Zoltán / Kelemen József
Richard, színész és részvényes: Spindler Béla
Ben Jonson, író: Gyuricza István
Jakab, új király: Váncsa Gábor
Mary Howard: Szvetnyik Kata

Díszlet: Galambos Péter                                                            
Jelmez: Cselényi Nóra

Rendező: Galambos Péter

Jegyárak: 2300, 2900, 3500 Ft

Powered by Interticket