Atlantisz gyermekei - vízi cirkusz

Jegyvásárlás

Dátum: 2016
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

Atlantisz gyermekei – Vízi cirkusz a Fővárosi Nagycirkuszban

Bemutató: 2016. március 12.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy titokzatos kontinens, Atlantisz. Valaha mítoszok és mesék ködébe burkolózó dicső birodalom volt, víz és ég között, földjén különös emberek éltek. Több mint kétezer évvel ezelőtt a híres ógörög filozófus, Platón úgy írt róla, hogy Atlantisz a háborgó tenger istenének, Poszeidónnak volt a birodalma. Aztán mikor az isten beleszeretett a halandó Klétóba, és gyermekük született, rábízta a trónt. Atlasz és leszármazottai hosszú-hosszú időn keresztül békében, harmóniában és gazdagságban uralkodtak Atlantiszon.

Előadásunk ebbe a titokzatos világba varázsolja el a nézőt. Az Atlantisz gyermekei egyszerre bűvöli el a nézőt az artisták emberésszel alig-alig felfogható mutatványaival és egyszerre teszi fel azokat a kérdéseket, melyek egészen kora gyermekkorunktól kezdve felnőtt életünkön át öregségünkig és halálunkig
foglalkoztatnak minket – vagy választ találunk rájuk vagy sem.

Mi az ember életének értelme? Hogy lesz valakiből az, akivé lesz? Hogy találja meg az ember a sorsát? Hogy találja meg élete párját? Hogy találja meg a harmóniát és egyensúlyt az őselemek, a tűz és víz között? Mi a célja és mit hagy örökül az élet körforgásában?

Ismerős kérdések ezek, már az egészen kiskorunkban hallott mesék is ezekre keresték a válaszokat. És ezekre keressük ma is, felnőtt fejjel, ezekre próbálunk tapasztalataink és tudásunk szerint válaszokat találni, és ezeket a válaszokat szeretnénk átadni gyermekeinknek is.

Az Atlantisz gyermekeiben az artisták lélegzetelállító mutatványai is ezekre próbálnak meg választ adni. Egyszerre játszanak tűzzel és vízzel, és ahogy a hihetőt a hihetetlennel cáfolják, úgy adnak választ Atlantisz gyermekeinek kérdéseire is, úgy mutatják meg a világot és a világ megannyi csodáját nekik. És nekünk – hisz Atlantisz gyermekei mi magunk vagyunk.

Az Atlantisz gyermekei előadás igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében. A Magyarországon még soha nem látott különleges technikának köszönhetően igazi, egyedülálló vízi cirkuszi show-t mutatunk be. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit. Mindez pedig egy olyan látványos és varázslatos világgá áll össze, melynek képei és jelenetei elkísérnek minket életünk végéig.

2016 augusztius végéig lesz látható az  Atlantisz gyermekei - vízi cirkuszi előadás!

2016. március 16-tól egy különleges műsorral várja az érdeklődőket a Fővárosi Nagycirkusz. Az új műsor központi témája nem más, mint a víz.

Az új műsorra már árulják a jegyeket. Jegyárak: 3100, 3900, 4500 Ft

Powered by Interticket